≡ Menu

Bohinj

Bohinj je turistično središče, ki ga obdaja več krajev in vasi, njegov center pa je seveda Bohinjsko jezero. Glavni kraj je Bohinjska Bistrica, nekatere drugi popularni kraji pa so Stara Fužina in Ribčev Laz na vzhodni in Ukanc na zahodni strani jezera.

V Bohinju se lahko udeležite športnih aktivnosti skozi vse leto. Pozimi je seveda najbolj aktualno smučanje na Voglu, Kobli in Senožeti, prav tako je popularen tek na smučeh. V toplejših mesecih pa se lahko ukvarjate s številnimi drugimi športi, kot so pohodništvo, planinarjenje, kolesarjenje, tek in vodne aktivnosti na Bohinjskem jezeru.

Če vam je všeč Bohinj, kliknite Like!

Bohinjsko jezero

Bohinjsko jezero je največje stalno jezero v Sloveniji. Tudi poleti je temperatura jezera okoli 20 stopinj celzija, tako da je pravšnja za osvežitev. Potok, ki polni Bohinjsko jezero je Savica in izvir Savice je eden izmed izletov, ki jih ne smete izpustiti, ko ste v Bohinju.

Apartmaji

Apartmaje v Bohinju najdete v vsaki zgoraj našteti vasi in kraju in tudi v vseh manjših. Ponudbo najdete na strani Apartmaji.

Hoteli

Če vam je ljubša nastanitev v hotelu, je tudi teh nekaj na razpolago. Izberite kakšnega ob Bohinjskem jezeru s prelepim pogledom. Ponudbo najdete na strani Hoteli.